Schilderijen

Het schilderen beoefen ik sinds 2012. Daarvoor heb ik dit alleen gedaan tijdens mijn middelbare schooltijd en dat was geen succes. . De plakkaatverf waarmee wij toen moesten werken leverde mij altijd bijna altijd wat vage bruingroene kleuren op.
Maar in 2012, was al een tijdje met pensioen, heb ik het toch weer eens geprobeerd, allereerst met acryl en later ook met olieverf.

Ik heb een jaar bij Theo Ettema gewerkt maar nadat hij stopte met het begeleiden schilder ik weer op alleen thuis. Wel jammer.
Aan het volgen van lessen heb ik niet zo’n behoefte. Ik leer graag tijdens het proces van het schilderen en kijk graag naar anderen, hoe zij met het materiaal omgaan.
Sinds 2017 ben ik lid geworden van de schildersclub Het Koerhuis in Gorssel.

Wat ik graag wil bereiken is dat wat ik om me heen zie en ervaar in mij schilderijen tot uiting brengen.
Voor ik ga schilderen heb ik een plan wat en hoe het gaat worden, Ik schilder dus niet intuïtief. Maar tijdens het schilderen ontdek ik wat het schilderij nodig heeft, wil.
Tijdens het schilderen ontdek ik pas wat ik wil, hoe het voelt, al staat het onderwerp wel vast. Ik schilder graag in veel lagen omdat volgens mij de kleuren dan pas echt gaan leven.

Bent u geïnteresseerd in of heeft u een vraag over mijn schilderijen of wilt u er één kopen neem dan contact met mij op.

Veel plezier bij het kijken van de schilderijen.

https://henkvanlottum.com/jaargetijden/