Schilderijen

Het schilderen beoefen ik sinds 2012. Daarvoor heb ik het schilderen alleen gedaan tijdens mijn middelbare schooltijd en dat was geen succes. De plakkaatverf waarmee wij toen moesten werken leverde mij bijna altijd wat vage bruingroene kleuren op.
Maar in 2012, was al een tijdje met pensioen, heb ik het toch weer eens geprobeerd, allereerst met acryl en later ook met olieverf.

Ik heb een jaar bij Theo Ettema gewerkt maar nadat hij stopte met het begeleiden ben ik weer alleen thuis aan het schilderen. Wel jammer.
Aan het volgen van lessen heb ik niet zo’n behoefte. Ik leer door te doen, door het omgaan met het materiaal, en door te kijken hoe anderen dat doen.
Sinds 2017 ben ik lid geworden van de schildersclub Het Koerhuis in Gorssel.

Wat ik graag wil bereiken is datgene wat ik om me heen zie en ervaar, in mijn schilderijen tot uiting brengen.
Voor ik ga schilderen heb ik een plan hoe en wat het gaat worden, Ik schilder dus niet intuïtief. Maar tijdens het schilderen ontdek ik wat het schilderij nodig heeft, wat het wil.
Dat betekent dat ik tijdens het schilderen ontdek wat ik echt wil, hoe het voelt, al staat het onderwerp wel vast. Ik schilder graag in veel lagen omdat volgens mij de kleuren dan pas echt gaan leven.

Bent u geïnteresseerd in of heeft u een vraag over mijn schilderijen of wilt u er één kopen neem dan contact met mij op.

Veel plezier bij het kijken van de schilderijen.

https://henkvanlottum.com/jaargetijden/