Magisch bos 4

Op 16 december 2020 heb ik het magisch bos 4, instaat van wording, op mijn blog gezet. Nu is het klaar en zoals ik tegen de mensen om me heen zeg ik ben er helemaal klaar mee, letterlijk en figuurlijk. Het proces heeft een dikke 5 maand geduurd, daarbij heeft het stil gelegen omdat het niet lukte, niet goed voelde, maar december en januari waren wat dit schilderij betreft heel creatief en productief.

Dit is, zoals uit de titel al blijkt, het vierde magische bos dat ik geschilderd heb. De eerste twee zijn twee schilderijen waarbij veel planten in het bos ook in het vierde voorkomen. Het derde is heel anders dan de andere drie, daar kan je door het bos heen kijken. Nummer 1,2 en 4 zijn dichte bossen. Bij ieder nieuw magisch bos wat ik heb geschilderd heb ik mezelf de opdracht minstens een nieuwe plant te bedenken, en dat is gelukt. Dit vierde schilderij heeft vier nieuwe planten.

In alle vorige schilderijen, met titel magisch bos, zijn ook wezens te ontdekken, meestal een slang of twee en wat ogen die vanuit donkere hoekjes naar je kijken. In dit schilderij heb ik aan de wezens wat meer aandacht besteed. Er zijn vier slangen, twee soorten, drie aardvarks, 2 gestreepte beren kopjes en nog een ander wezen. Verder kijken 5 en een half paar ogen vanuit het donkerte je aan.

Ik zie mezelf vast nog wel een of ander magisch bos schilderen maar binnenkort in ieder geval niet en … het zal zeker een kleiner formaat worden.

De andere magische schilderijen kan je hier bekijken.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

2 reacties op ‘Magisch bos 4

Plaats een reactie