Annabel

Annabel - acryl op canvas - 80 x 60 cm
Annabel – acryl op canvas – 80 x 60 cm

Een tijd geleden heb ik een foto van een annabel op dit blog geplaatst en daarbij uitgesproken dat ik dat wel wilde schilderen.

Eenmaal bezig met de groen witte bloemen van de Annabel begon het me allemaal tegen te staan. Weer al die tinten groen ik zag het niet zitten. Ik had de neiging het doek kapot te maken, want dan kan je er niks meer mee en hoef je er ook niet aan te denken, maar ik ben tegen gehouden dat te doen.

Toen begonnen met blauw, en ook dat ging niet van een leien dakje. De kleur vond ik fijner maar ook hier weer het stond me tegen naar voorbeeld te schilderen.

Ik heb toen de boeg omgegooid. De vorm bleef het zelfde, de halfronde vorm waarbij boven de bloemen dicht op elkaar staan en onder verder uit elkaar. Wat ik wilde was, in tegenstelling met de foto van de annabel, de bloemen boven donker hebben en onder licht en …. met de oplichtende hartjes van de bloemen het tegendeel zien te krijgen, boven licht en onder donker doordat de rode vlekje meer afsteken tegen een donkere achtergrond dan tegen een lichte.

Overigens is het ook best leuk het doek 180 graden te draaien. Zie hieronder.

Annabel 180 - acryl op canvas - 80 x 60cm
Annabel 180 – acryl op canvas – 80 x 60cm

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

Een reactie op “Annabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s