Roos

Roos - olieverf op canvas - 90 x 90 cm
Roos – olieverf op canvas – 90 x 90 cm

Dit schilderij, Roos, heb ik eind 2016 geschilderd en het was, tot nu toe, niet op mijn website te vinden. Nu is het zo dat er wel meer werk van mij niet te vinden is. Werk dat gewoon slecht is, niet af of een andere reden waarom ik niet blij met dat werk ben.

Maar met dit schilderij was en ben ik nog steeds blij. Ik ben dit gaan schilderen omdat ik deze roos, vorm licht en diepte, mooi vond, en wilde kijken of het me lukte die diepte, kleur en het licht ook op het doek kon brengen. Zelf vind ik dat ik daar best goed in geslaagd ben.

Er zit alleen wel een verhaal aan dit schilderij vast. In het seizoen 2016-2017 schilderde ik, eens per week, in het atelier van Theo Ettema. Daar schilderden meer mensen, sommige heel goed, anderen waren altijd op zoek maar maakten niets en ook die schilderijen van anderen kopieerden.

Dit schilderij had ik niet op het atelier geschilderd, maar thuis. Toen het klaar was heb ik het naar het atelier meegenomen. Toen ik binnen kwam was het eerste wat ik te horen kreeg van de man die naast mij stond te werken : “oh, weet je dat je daar ook posters van kan kopen”. Verder heeft niemand in het atelier er iets meer over gezegd.

Ik was diep beledigd. En, terwijl ik dit schrijf, voel ik weer diezelfde ervaring weer.

De man die de opmerking maakte behoorde tot de kopiisten.

Gepubliceerd door

luuk1945

Fotografie, lezen, wandelen, schilderen, films ... woont in Gorssel

Een reactie op “Roos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s